Subsidie

0% BTW regeling voor zonnepanelen

Sinds 1 januari 2023 geldt deze regeling voor de aanschaf van zonnepanelen, omvormers, montagemateriaal en installatiekosten. Door het selectievakje aan te vinken bij uw aankoop, maakt u gebruik van deze regeling. Let op: de producten moeten worden gebruikt voor installatie op een adres dat in het kadaster staat geregistreerd als woonfunctie. Indien het installatieadres afwijkt van het leveradres, vermeld dit dan in het opmerkingenveld. De 0% btw-regeling is niet van toepassing op producten voor hybride systemen, zonnepanelen geïntegreerd in ramen, warmtepompen, accupakketten, dakverstevigingen, groepenkastvervangingen of andere niet-gerelateerde zaken.
Let op: Vink dit alleen aan als u echt aan de voorwaarden voldoet.

Het geven van valse informatie kan leiden tot naheffingen en boetes! Voor meer informatie kijk op de pagina van de overheid.

Zakelijke klanten betalen de order inclusief 21% btw, maar kunnen dit in veel gevallen terugvorderen bij de btw-aangifte.

Nieuwe Subsidiewijzigingen voor Warmtepompen in 2024 bij SolarDeal

Vanaf 2024 wordt het nog lucratiever om te kiezen voor een warmtepomp met een hoog rendement. Dit komt door twee belangrijke veranderingen in de warmtepomp-subsidie:

  1. Warmtepompen moeten minimaal energielabel A++ hebben om in aanmerking te komen voor ISDE-subsidie.
  2. Subsidies voor warmtepompen met energielabel A+++ worden verhoogd met een extra bonus van € 225.

Goed om te weten: Heb je in 2023 een warmtepomp met een label van A+ of lager gekocht? Geen probleem! Ook deze komen nog steeds in aanmerking voor subsidie wanneer ze in 2024 worden geïnstalleerd.

ISDE-subsidie in een notendop

De ISDE-subsidie, van de Rijksoverheid, moedigt aan tot duurzame energiegebruik door ondersteuning bij warmtepomp-aanschaf voor bestaande gebouwen. Voorwaarden zijn te vinden op rvo.nl. Het budget voor 2024 is verhoogd tot 605 miljoen euro. Let op: enkel voor bestaande bouw.

Subsidie voor warmtepompen

De subsidie voor warmtepompen wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder het type warmtepomp, het energielabel en het vermogen. Over het algemeen geldt: hoe hoger het vermogen van de warmtepomp, hoe hoger de subsidie. Om transparantie te bieden, hebben wij een speciale lijst opgesteld waarop je het toegekende subsidiebedrag voor specifieke warmtepompen kunt vinden.